АКТУАЛЬНО

Лукашенко висловив стурбованість можливістю третьої світової війни у зв’язку з ескалацією військового конфлікту на Близькому Сході

Олександр Лукашенко висловив свої побоювання щодо можливої третьої світової війни, пов’язаної з погіршенням ситуації на Близькому Сході. Ці заяви були зроблені ним в інтерв’ю білоруському агентству БелТА.

Самопроголошений білоруський президент висловив занепокоєння щодо втручання Ірану і Сполучених Штатів у регіональні конфлікти, стверджуючи, що таке втручання може тільки погіршити ситуацію.

Лукашенко також наголосив, що в разі вступу Сполучених Штатів у конфлікт і нанесення ударів із Середземного моря, деякі держави, включно з Іраном, можуть вжити заходів у відповідь. Він висловив занепокоєння з приводу можливої дестабілізації регіону і попередив про можливі наслідки.

“І не факт, що [американський] авіаносець встоїть у Середземному морі. Потоплять. Це катастрофа. Тому дуже багато таких речей, які говорять про те, що може спалахнути серйозний конфлікт, а може бути і війна із застосуванням найсерйознішої зброї. Ніхто не знає, як розвиватимуться події. Навіть ті, хто там заварив цю кашу, – американці – не знають, у що це виллється”, наголосив глава держави.

Лукашенко також висловив думку, що Сполучені Штати та Ізраїль намагаються провокаційно впливати на Іран, а не навпаки, і назвав ситуацію на Близькому Сході “серйозною плутаниною”.

Лукашенко вважає, що дипломатичні зусилля і переговори можуть бути ключем до запобігання можливого збройного конфлікту світового масштабу.

Тим часом, ситуація на Близькому Сході залишається напруженою, і багато країн та організацій продовжують роботу над врегулюванням конфліктів у цьому регіоні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ