АКТУАЛЬНО

Український університет спільно з Гарвардом розпочне реалізацію гранту для лікування психічних розладів у ВІЛ-клініках – перша ініціатива такого роду в Україні

Центр психічного здоров’я та психосоціального супроводу Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) взявся за реалізацію п’ятирічного гранту від National Institutes of Health (NIH) у партнерстві з Гарвардським університетом. Згідно з інформацією від НаУКМА, цей грант визначає початок спільного проєкту з Harvard T.H. Chan School of Public Health, який отримав назву «Впровадження науково-обґрунтованого лікування поширених психічних розладів у ВІЛ-клініках в Україні». Це стане третім значущим проєктом NIH, в якому НаУКМА бере участь.

Сергій Богданов, керівник проєкту, висловився про значення співпраці з Гарвардським університетом і відзначив важливість проєкту для України та НаУКМА, підкреслюючи, що основою для цього проєкту стала довготривала співпраця з доктором Кімберлі Хук, провідною дослідницею і експерткою Гарвардської школи громадського здоров’я.

Богданов подчеркнув, що метою проєкту є не лише впровадження програми психологічної допомоги СЕТА в мережі клінік, які надають допомогу людям, які живуть з ВІЛ/СНІД, але й професійний розвиток науковців Центру психічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ