АКТУАЛЬНО

Люди завжди обирають партнерів з аналогічними рисами

Після прийняття рішення про розлучення, багато людей впадають у переконання, що їхні супутники в подружжі не відповідають їхнім очікуванням у спільному житті. Парадоксально, проте після цього вони найчастіше обирають нового життєвого партнера, який вражає схожістю з попереднім, маючи аналогічні звички. За даними дослідження психологів з Торонтського університету, така тенденція пояснюється тим, що люди, в основному, обирають для стосунків партнерів, які відповідають певному типу особистості.

“Часто після завершення відносин люди приходять до висновку, що їм необхідна абсолютно інша особа з іншими характерними рисами. Проте, як правило, новий партнер в психологічному аспекті дуже нагадує попереднього”, – стверджують фахівці з Торонтського університету.

Канадські вчені провели аналіз історій більше ніж 400 чоловіків і жінок, що зазнали розлучення. За статистичними даними виявлено, що у кожної особи існує своєрідний “бажаний тип” партнера, який має певні характеристики.

“Якщо людина систематично обирає для відносин партнерів, які призводять до її страждань, це може свідчити про серйозні психологічні проблеми, які варто вирішувати за допомогою фахівця”, – рекомендують психологи.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ