АКТУАЛЬНО

Масований удар. У Києві горить багатоповерхівка і відключення світла, вибухи у Харкові, Миколаєві і Дрогобичі

Уранці 7 лютого Україна стала об’єктом масованого ракетного удару з боку Росії. Близько десяти бомбардувальників Ту-95МС випустили крилаті ракети, а також Ту-22М3 завдали удару ракетами Х-22 над містами Києвом і Харковом, додатково використовуючи балістичні ракети.

У нічний час Росія також використовувала десятки ракет “Шахед” у центральних областях України.

Близько о шостій годині ранку ракети прилетіли зі сходу і півдня у кілька хвиль, спричиняючи активацію аварійних тривог по всій країні.

Ще одна хвиля ракет вдарила в Україну близько 7:40 з напрямку Курська та півдня.

Сьогодні вранці Росія завдала серії ракетних ударів по різних містах України, залишивши за собою руйнування та жертви. Повітряні сили України звітили про удар балістичними ракетами по Харкову, де вже зафіксовані пошкодження, а також про загрозу для столиці, Києва. Миколаїв також постраждав від ракетного удару та нальоту “Шахедів”, що призвело до потрощених житлових будинків. Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що близько двадцяти будинків залишилися без дахів, а також є пошкоджені газові та водопровідні мережі, які комунальники намагаються відновити. Декілька людей отримали поранення, а одна з постраждалих осіб пізніше померла від отриманих травм.

Крім того, група ракет пролетіла центральними областями країни, направляючись на захід через Вінниччину та Хмельниччину. Частину ракет спостерігали у маневрах у цих регіонах, а потім вони повернулися у бік Києва. Одна з груп дісталася Львівської області, де зафіксовано вибухи у місті Дрогобич. Повітряні сили України підтвердили ці події та повідомили про роботу систем ППО біля столиці. У Києві також відбулися вибухи, а одна з балістичних ракет досягла міста о 7:41 за місцевим часом. Мер Києва Віталій Кличко розповів, що уламки ракети пошкодили дві високовольтні лінії, призводячи до відключення електроенергії на лівому березі міста, а також до пошкодження магістралі теплопостачання. Унаслідок ракетного удару в Голосіївському районі сталося загоряння в багатоквартирному будинку, де троє людей були госпіталізовані з травмами. Також були пошкоджені автомобілі та приміщення СТО. Усього у столиці щонайменше шістьох людей потребували медичної допомоги внаслідок атаки. Інцидент також відображено в соціальних мережах, де поширено відео сильного пожежі в одному з будинків Голосіївського району, внаслідок ймовірного попадання уламків ракети.

Останній раз Росія здійснила комбінований удар по Україні 23 січня.

У цей раз були втрати 12 людей у Києві, Харкові та Павлограді.

Під час попереднього удару багато ракет спочатку прямували на захід України, але змінили курс та врешті вдарили по Києву.

Загалом, з кінця грудня 2023 року, Росія почала активніше використовувати комбіновані ракетні удари. Спочатку інтервали між атаками становили 4-5 днів, але останнім часом цей період збільшився до близько десяти днів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ