АКТУАЛЬНО

ХАМАС планує перенести політичний штаб з Катару, який наполягає на пом’якшенні вимог до Ізраїлю

Палестинське угруповання ХАМАС розглядає можливість перенесення свого політичного штабу з Катару через тиск з боку держав Перської затоки щодо початку переговорів про припинення вогню. Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на арабських офіційних представників.

За даними видання, ХАМАС звернувся до принаймні двох країн регіону з запитанням про можливий переїзд його політичних лідерів до їхніх столиць.

Одним зі співрозмовників WSJ став представник Оману, однак оманські чиновники не відповіли на запитання журналістів.

За даними джерел, ХАМАС вважає, що умовні переговори щодо звільнення заручників можуть затягнутися на місяці, що може загрожувати його стосункам з Катаром та його присутності у Досі.

Останнім часом посередники з Катару та Єгипту намагалися змусити ХАМАС зменшити свої вимоги до Ізраїлю. Керівництво ХАМАСу навіть отримувало погрози щодо вигнання, якщо воно не погодиться на угоду щодо звільнення заручників.

Катар виступає важливим посередником між Ізраїлем і ХАМАСом, допомагаючи в припиненні війни у Секторі Гази та збільшенні допомоги палестинцям. Проте на неї також тиснуть деякі законодавці США та ізраїльські політики, звинувачуючи в підтримці тероризму.

Офіційні представники Катару та США заперечують ці звинувачення, стверджуючи, що всі їхні дії були узгоджені з Тель-Авівом.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ