АКТУАЛЬНО

Мексика настоює на виключенні Еквадора з ООН

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор оголосив про подання скарги до Міжнародного суду в Гаазі у зв’язку зі спробою еквадорських силовиків проникнути на територію мексиканського посольства в столиці Еквадору, Кіто.

Рейд поліції був проведений з метою затримання колишнього президента Еквадору Хорхе Гласа, який знаходився на території дипломатичного відомства, щоб звернутися до Мексики з проханням про надання притулку.

Мексиканська влада вважає, що ООН повинна виключити Еквадор зі свого складу, а Рада Безпеки не повинна накладати вето на це рішення. Крім того, Мексика вимагає публічних вибачень, компенсації за завдані збитки та гарантій того, що подібні інциденти більше не повторяться у майбутньому.

Нещодавно Мексика оголосила про розрив дипломатичних відносин з Еквадором через інцидент, коли поліція вторглася до мексиканського посольства в Кіто з метою затримати колишнього віце-президента Еквадору Хорхе Гласа, який звернувся туди з проханням політичного притулку у зв’язку з обвинуваченнями у корупції.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ