АКТУАЛЬНО

Рак косить зовсім молодих. Що потрібно знати

Рак прямої кишки стає дедалі актуальнішою проблемою і найчастіше діагностується у молодих людей віком від 20 до 29 років. Вчені виявили, що поширенню цього виду раку сприяють неправильне харчування та ожиріння, повідомляють “Известия”.

Наприклад, у Данії останніми роками спостерігається річний приріст випадків цього захворювання на рівні 18,1%. Високі показники зафіксовано також у таких країнах, як Велика Британія, Канада та Австралія.

“Хоча захворюваність на рак ободової та прямої кишки у дорослих молодше 50 років залишається нижчою порівняно з літніми віковими групами, наші висновки викликають тривогу. Національні програми з пропаганди здорового харчування та фізичної активності можуть бути найбільш ефективним підходом у боротьбі з цим явищем”, – заявили автори дослідження з Міжнародного агентства з вивчення раку в Ліоні (Франція).

На сьогодні рак ободової і прямої кишки посідає третє місце серед найпоширеніших видів онкозахворювань. У 2018 році було діагностовано 18 мільйонів випадків.

Рерайт із додаванням інформації:

Рак прямої кишки стає дедалі серйознішою проблемою, і, що важливіше, він дедалі частіше діагностується у молодих людей віком від 20 до 29 років. Учені провели дослідження, які дали змогу виявити, що зростання захворюваності на цей вид раку зумовлене неправильним способом життя і, зокрема, ожирінням.

Так, наприклад, у Данії останніми роками було зафіксовано значний річний приріст випадків раку прямої кишки на рівні 18,1%. Подібні тенденції можна спостерігати і в інших країнах, таких як Велика Британія, Канада та Австралія.

Експерти з Міжнародного агентства з вивчення раку в Ліоні (Франція) наголосили, що, незважаючи на те, що захворюваність на рак ободової і прямої кишки в дорослих у віці до 50 років залишається нижчою, ніж у літніх людей, виявлення цієї проблеми серед молоді викликає серйозну тривогу. Вони дійшли висновку, що національні програми, присвячені пропаганді здорового способу життя, включно з правильним харчуванням і фізичною активністю, можуть стати найефективнішим способом боротьби з цією проблемою.

На поточний момент рак ободової і прямої кишки посідає третє місце серед найпоширеніших онкологічних захворювань, і в 2018 році було діагностовано астрономічну кількість випадків цієї хвороби, а саме 18 мільйонів. Це підкреслює необхідність ширшого інформування про ризики та профілактику цього захворювання, особливо серед молодих людей.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ