АКТУАЛЬНО

Мексиканський президент відхилив запит України про арешт Путіна

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор відхилив прохання української влади заарештувати Володимира Путіна у випадку його візиту до Мексики. Це сталося на фоні можливого участі російського лідера в інавгурації наступного мексиканського президента, Клаудії Шейнбаум, запланованої на жовтень цього року.

Як повідомляє Reuters, Лопес Обрадор заявив журналістам на урядовій прес-конференції: «Ми не можемо цього зробити. Це не наша зона відповідальності». Таким чином, Мексика підтвердила, що не буде діяти за міжнародним ордером на арешт Путіна, виданим Міжнародним кримінальним судом (МКС).

Українське посольство надіслало офіційний запит до мексиканської влади, просячи їх заарештувати Путіна, якщо той відвідає інавгурацію 1 жовтня. Запит спирався на ордер МКС, який звинувачує російського президента у воєнних злочинах.

Відмова Мексики від арешту Путіна викликала розчарування серед українських офіційних осіб, які вважають, що міжнародне співтовариство має діяти згідно з рішеннями МКС. Мексика ж зберігає нейтральну позицію у цьому питанні, посилаючись на свою політику неперешкоджання внутрішнім справам інших країн.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ