АКТУАЛЬНО

Мер Лондона вирішив передати Україні автомобілі, про які просив Кличко

Мер Лондона, Садік Хан, вирішив підтримати ідею передачі Україні повнопривідних автомобілів через схему утилізації, про яку просив мера Києва Віталія Кличка. Раніше він відмовлявся від цієї ідеї, але змінив своє рішення під впливом громадськості та медійної кампанії.

Мер Лондона попросив міністра транспорту Марка Гарпера забезпечити можливість лондонцям та громадянам по всій країні пожертвувати придатні для використання автомобілі Україні через схему утилізації. Це відбувається в контексті схеми ULEZ, яка ставить за мету покращення якості повітря в Лондоні, вимагаючи від власників транспортних засобів із високим рівнем викидів сплачувати збір.

Спочатку мер відмовлявся від передачі авто Україні, стверджуючи, що це не буде корисним для Лондона з екологічних, економічних та соціальних поглядів. Проте, під тиском громадськості та кампанії ЗМІ, він змінив свою позицію та висловив підтримку ідеї передачі авто в Україну.

Попередній мер Лондона, Борис Джонсон, вважав відмову в передачі автомобілів Україні “дріб’язковою і смішною”, закликаючи надати підтримку українцям у протистоянні загрозі від президента Путіна.

“Українці більш ніж здатні самі вирішити проблеми з якістю повітря, їм потрібна допомога, щоб перемогти загрозу, яка є набагато небезпечнішою, і це президент Путін. Дії Хана здаються надзвичайними”, – заявляв Джонсон.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ