АКТУАЛЬНО

Михайло Ходорковський про можливий “програш” Заходу у війні Путіна та страшний сценарій для України”

Відомий російський опозиціонер Михайло Ходорковський висловив свою думку про поточну геополітичну ситуацію, зокрема про можливий “програш” Заходу у війні, розв’язаній Володимиром Путіним. В інтерв’ю, яке привернуло увагу міжнародної спільноти, Ходорковський описав можливий страшний сценарій для України та пояснив справжні цілі Путіна.

Російський опозиціонер Михайло Ходорковський вважає, що “слабкий Захід” фактично програв війну в Україні.

Про це пише російська служба німецького видання Bild.

За його припущеннями, навіть з урахуванням допомоги США реальне співвідношення витрат на війну Заходу “у кращому разі два з половиною до одного на користь Путіна”.

“За такого розкладу сил Україна до кінця року втратить Харків. До середини наступного року – Одесу. Співвідношення сил стане 10-15 до одного до кінця 2025 року. До середини 2026 року Україна продовжить тільки партизанську війну, а Львів збережеться, якщо туди увійдуть війська НАТО в особі Польщі. І це все найкращий сценарій, якщо ЗСУ будуть героїчно чинити опір, попри безнадійність ситуації”, – висловив страшні та необґрунтовані думки.

Російський опозиціонер також нагадав про візит Путіна до Китаю, під час якого лідер КНР Сі Цзіньпінь заявив, що “заборонених зон для співпраці між країнами немає”.

“Якщо демократії не хочуть об’єднуватися і давати рішучу відсіч, диктатури більше не бояться. І прошу звернути увагу: Путіну потрібна не територія, Путіну потрібна війна для внутрішніх цілей. І слабкий Захід для цього чудова мішень”, – заявив Ходорковський.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ