АКТУАЛЬНО

Минулого року 90 тисяч жертв домашнього насильства в Україні отримали спеціалізовану допомогу

У минулому році 90 тисяч українців, які стали жертвами насильства, отримали підтримку від спеціалізованих служб, що удвічі перевищує показник 2022 року. Про це заявила заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва під час пресконференції, присвяченої результатам роботи міністерства у 2023 році.

“У 2023 році ми визначили для себе завдання зміцнення національної системи реагування на випадки домашнього насильства. Минулого року таку підтримку отримали 90 тисяч сімей, що вдвічі перевищує показник 2022 року, коли цифра становила 45 тисяч. Це свідчить про успішні результати діяльності служб, спрямованих, зокрема, на державні кошти”, – зазначила Токарєва.

Вона розповіла, що у 2023 році за рахунок державних субвенцій в 65 громадах було створено додаткові сервіси для постраждалих від домашнього насильства, зокрема, дев’ять нових притулків, 31 денний центр і 25 консультативних служб. Крім того, завдяки міжнародним партнерам, особливо Фонду народонаселення ООН, в Україні було відкрито 26 спеціалізованих притулків, 42 кризові кімнати і 49 денних центрів перебування.

“У 2024 році ми точно будемо продовжувати цю роботу, щоб люди, які постраждали від насильства, мали доступ до цієї підтримки”, – запевнила заступниця міністра.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ