АКТУАЛЬНО

Найвищий хмарочос в Японії офіційно відкрився в центрі Токіо

У самому центрі Токіо введено в експлуатацію найвищий хмарочос в Японії – Mori JP Tower Azabudai Hills, висота якого становить 330 метрів.

Здійснено спробу перетворення центрального району японської столиці завдяки великому проєкту вартістю 4,3 мільярда доларів від компанії Mori Building. Раніше цей район мав невеликі дерев’яні будинки, які були вразливі до землетрусів та інших природних катастроф.

Хмарочос є частиною нового комплексу Azabudai Hills, який займає площу 8,1 гектара. Його центральна будівля, обладнана 64 поверхами, з 5 по 52 поверх відведені під офісні приміщення. Комплекс також включає велику зелену зону (близько 30% площі), розкішний готель Aman Resorts на 122 номери, 1400 житлових апартаментів, елітні ресторани, магазини, музей цифрового мистецтва teamLab та Британську школу.

Очікується, що щорічно новий комплекс буде відвідувати близько 30 мільйонів людей.

До цього часу Abeno Harukas в Осаці вважався найвищим хмарочосом в Японії, але Mori JP Tower Azabudai Hills у Токіо перевищує його на 30 метрів. Токійський хмарочос майже рівняється за висотою Токійській телевізійній вежі, яка має приблизно 333 метри.

Також варто відзначити, що в кінці вересня японська компанія Mitsubishi Estate розпочала будівництво хмарочоса в Токіо висотою близько 390 метрів, який стане найвищою спорудою в Японії. Завершення будівництва заплановано через п’ять років.

Для порівняння, найвищим будинком в США є 1 Всесвітній торговий центр (One World Trade Center) в Нью-Йорку з висотою 541 метр і 104 поверхами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ