АКТУАЛЬНО

Найжорсткий закон про еміграцію за останні 40 років прийнято у Франції

Національні збори Франції схвалили законопроект щодо посилення правил міграції, що вже викликало обурення серед захисників прав людини. Законопроєкт, відомий в країні як “закон Дарманена”, нарікають “найрегресивнішим за останні 40 років”. Захисники прав заявили, що цей закон “порушує права людини” та “суттєво погіршує умови життя у Франції для всіх іноземців”.

Новий закон передбачає ряд заходів щодо посилення контролю за депортацією нелегальних мігрантів. Серед них введення депортації з Франції іноземців, які вчинили злочини, і додавання нелегальних мігрантів до списку розшукуваних для контролю їхнього фактичного виїзду з країни.

Окремо посилюються правила перебування за сімейною візою, обмежуючи кількість привозжених родичів. Мігранти тепер будуть зобов’язані складати іспит з французької мови для здійснення процедури возз’єднання сім’ї, а умови отримання державної соціальної допомоги стають більш суворими, вимагаючи доведення неможливості знаходження роботи.

Особливий наголос робиться на тих, хто вчинив злочин проти поліції, кого можуть позбавити громадянства або посвідки на проживання. Тим не менше, законопроект також враховує можливість легалізації перебування в країні нелегальних мігрантів, які можуть знайти роботу в секторі, де не вистачає французьких працівників.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ