АКТУАЛЬНО

НАТО досліджуватимуть досвід України у сфері стратегічних комунікацій під час військового конфлікту

НАТО зацікавлене в аналізі унікального досвіду України у проведенні ефективних комунікацій під час воєнного конфлікту. За інформацією Міністерства культури та інформаційної політики України, під час установчого засідання Комітету з питань стратегічних комунікацій Ради Україна — НАТО, що відбулося у Брюсселі 18 березня, цей новостворений комітет розглядають як інструмент взаємодії у цьому напрямі.

Заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко розповів учасникам засідання про заходи, проведені в Україні у сфері забезпечення інформаційної безпеки та протидії російській пропаганді та дезінформації. Особлива увага була приділена комунікаціям з населенням на тимчасово окупованих територіях України та механізмам поширення достовірної інформації серед співгромадян, які перебувають у зоні конфлікту.

У повідомленні Мінкульту також зазначено, що союзники підтвердили готовність підтримувати Україну у протидії російській пропаганді та дезінформації, а також у збереженні теми підтримки України у фокусі міжнародної уваги.

Раніше було повідомлено, що в НАТО визначили свої підходи до протистояння дезінформації. Опублікований на офіційному сайті Альянсу документ містить чітке визначення дезінформації, пояснення її загроз та обґрунтування уваги, яку НАТО приділяє цьому явищу. Також у документі описано заходи, які Альянс приймає для боротьби з дезінформацією, і надані рекомендації щодо виявлення та запобігання поширенню дезінформації.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ