АКТУАЛЬНО

«Нескорена Франція» внесла резолюцію про імпічмент президенту Макрону

Ліва партія «Нескорена Франція», яка є частиною Народного фронту, що переміг на виборах у Франції, внесла резолюцію про імпічмент президента Емманюеля Макрона. Цей крок був оголошений головою фракції партії Матильдою Пано і спричинений політичною суперечкою щодо призначення прем’єр-міністра.

Причина для внесення резолюції полягає у відмові президента Макрона призначити Люсі Касте, кандидатуру якої висунув Народний фронт. Касте була обрана партією як претендентка на пост прем’єра, але її кандидатура не була затверджена, що викликало значне розчарування серед союзників Макрона.

Матильда Пано заявила, що це рішення Макрона є неприйнятним і порушує принципи демократичної легітимності, адже Народний фронт, який здобув перемогу на останніх виборах, мав право на відповідне представництво у виконавчій гілці влади. На її думку, відмова від призначення Люсі Касте є спробою підриву політичної стабільності та ігнорування волі виборців.

«Макрон відмовляється від результатів народного голосування, тому ми повинні його звільнити», – написала вона.

Раніше Макрон відмовився вносити кандидатуру Касте, засумнівавшись, що вона набере потрібну кількість голосів у парламенті. Після виборів урядом продовжує керувати лояльний до Макрона Габріель Атталь як в.о. прем’єра.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ