АКТУАЛЬНО

Нова загроза допомоги Україні – Гельсінську комісію США стрясають внутрішні розбіжності

Комісія з безпеки і співробітництва в Європі, більш відома як Гельсінська комісія США, – один із найважливіших “оплотів Вашингтона в боротьбі з Путіним”. Однак, як стверджує Politico, останнім часом вона “набула ворогів ближче до дому”: йдеться про скандал довкола члена комісії, сенатора Кайла Паркера, який потрапив під слідство через неофіційну передачу допомоги ЗСУ.

Вочевидь, ця ситуація просто не могла пройти безслідно для комісії: скандал викликав серйозні суперечки серед її членів, оскільки, як з’ясувалося, не всі вони сприйняли його однаково. Поки учасники комісії з’ясовують, хто з колег і за що доніс на Паркера, чи була це особиста помста, чи правильно чинив сенатор і що з ним зрештою робити, Київ і його союзники побоюються, що наслідки розбіжностей можуть прямо позначитися на подальшій допомозі Україні – зараз комісії просто не до неї.

За словами численних джерел, близьких до комісії, внутрішня напруженість призвела до очевидного “спаду енергії” і єдності учасників. Тож сьогодні американським політикам доводиться розмірковувати не лише про те, як нарешті провести допомогу Києву через конгрес, а й турбуватися про стан “головного оплоту” підтримки, який “підкосила ця безглузда міжусобиця”, пише Politico.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ