АКТУАЛЬНО

Оголошено лауреата Премії імені Григорія Кочура в Україні

Перекладач, публіцист і редактор Петро Таращук став лауреатом премії імені Григорія Кочура цього року. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

За високий рівень перекладу твору «Ланселот, або Лицар Воза: роман у віршах» Кретьєна де Труа, який був виданий українською мовою видавництвом «Навчальна книга – Богдан» у Тернополі у 2021 році, Петро Таращук отримає цю престижну літературну нагороду.

Петро Таращук — видатний український перекладач, публіцист, редактор, який також є членом Національної спілки письменників України. Його талант і вагомий внесок в українську літературну сцену раніше були визнані Літературною премією імені Григорія Сковороди та премією імені Максима Рильського.

Премія імені Григорія Кочура вручається щороку за видатні переклади українською мовою видовищних творів світової поезії, а також за значущі дослідження в галузі українського художнього перекладу. Цього року виповнюється 115 років від дня народження Григорія Кочура — видатного українського перекладача, поета, літературознавця та громадського діяча.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ