АКТУАЛЬНО

Оптимальний вік для самотності: вчені визначили, коли краще уникати стосунків

Дослідження показало, що самотність у молодому віці може мати позитивний вплив на здатність краще подолати “розбите серце” у зрілому віці. Науковці з Міждисциплінарного демографічного інституту Нідерландів виявили, що ті, хто залишався самотнім у свої 20 років та трохи довше, мали більше ресурсів та життєвих навичок для подолання емоційного болю від розриву в стосунках у зрілому віці.

Дослідники припускають, що самотні молоді люди розвивають більше зв’язків та навичок, які допомагають їм краще впоратися з емоційним та фізичним стресом, пов’язаним із розставанням. Також вони можуть розвивати більш гнучке ставлення до очікувань у стосунках.

Дослідження базувалося на аналізі даних з 36-річного німецького дослідження, в якому спостерігалося за групою людей протягом тривалого періоду. Результати показали, що у жінок, які вступали у стосунки одразу після залишення батьківського дому, була менша здатність ефективно подолати емоційний біль від розставання в порівнянні із тими, хто залишався самотнім у молодому віці.

Висновки дослідження свідчать про те, що самотність у молодому віці може стати періодом для розвитку та самовдосконалення, що в подальшому сприяє кращій адаптації до емоційних випробувань у зрілому віці. Важливо враховувати, що результати дослідження не слід вважати інструкцією до дії, адже кожен індивідуум унікальний, і його досвід стосунків може визначатися різними чинниками.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ