АКТУАЛЬНО

Оживлення людей після смерті: нові перспективи у медицині

Новини про можливість оживлення людей після смерті здатні змінити наше розуміння життя і смерті. Лікар і дослідник Сем Парніа з Медичного центру Нью-Йоркського університету стверджує, що традиційні уявлення про смерть можуть бути радикально застарілими. Це відкриття, повідомляє The Telegraph, може мати глибокі наслідки для медицини та етики.

Лікар розглядає смерть не як остаточну подію, а як «оборотний стан». У своїй книзі «Lucid Dying», Парніа ділиться результатами 30-річних досліджень, які переосмислюють межі життя і смерті. Він упевнений, що зупинка серця або припинення мозкової активності – це не кінець, а лише процес, який можна повернути назад за правильного підходу.

Парніа і його команда домоглися «вражаючих успіхів» у реанімації пацієнтів, збільшивши виживання після зупинки серця вдвічі порівняно із середнім показником по США.

Він стверджує, що мозок та інші органи залишаються життєздатними протягом кількох годин або навіть днів після смерті, і що наукові досягнення останніх років дають підстави вважати, що повернення до життя стане можливим не тільки для тварин, а й для людей.

Серед прикладів Парніа наводить дослідження, де мозок свині зберігав активність через 14 годин після смерті. Він також згадує випадки, коли люди, які перебували в стані гіпотермії, поверталися до життя за багато годин після зупинки серця, завдяки передовим технологіям і обладнанню.

Хоча кріоніка поки залишається на рівні теорії, Парніа вважає, що охолодження дійсно захищає тіло і збільшує шанси на успішне відновлення.

Проте, незважаючи на оптимізм, він визнає, що сучасна медицина не завжди готова до таких радикальних змін, що пов’язано з перевантаженням лікарень і нестачею ресурсів. Однак він вірить, що в майбутньому методи реанімації та відновлення життя стануть більш ефективними і доступними, і смерть перестане бути неминучим кінцем.

Парніа впевнений, що з часом людство змінить своє ставлення до смерті, і те, що сьогодні видається фантастикою в плані оживлення померлих людей, стане звичайною медичною практикою

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ