АКТУАЛЬНО

Палата представників США не проголосувала за законопроєкт щодо допомоги Україні перед відправленням у канікули

Під час засідання 15 лютого Палата представників Конгресу США прийняла рішення про відправку у канікули, які триватимуть до 28 лютого. Ця дія надала спікеру Майку Джонсону можливість відкласти голосування за законопроєкт щодо надання допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню, мотивуючи це “іншими пріоритетами”. Білий дім відреагував на такий крок, висловивши занепокоєння.

Згідно зі схемою засідань Палати представників Конгресу, на період після 15 лютого і до кінця місяця не заплановано жодних слухань, що призводить до неможливості голосування за законопроєкт щодо надання допомоги вказаним країнам. Зазначено, що цей законопроєкт передбачав виділення 95,3 млрд доларів загальної суми, з яких 60,1 млрд доларів було виділено для України.

Майк Джонсон, спікер Палати, пояснив, що у членів Палати наразі інші пріоритети, зокрема, завершення роботи над бюджетом США, що послужило причиною відправлення на канікули без голосування за пакет допомоги.

Представник Білого дому, Ендрю Бейтс, вважає, що такий крок спікера Джонсона завдає шкоди національній безпеці США та поглиблює проблеми.

Президент США Джо Байден також прокоментував ситуацію, заявивши: “Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ