АКТУАЛЬНО

Заява ГУР МО України: 27 поранених моряків на кораблі «Сергей Котов»

Згідно з уточненими даними від Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у результаті удару з боку українських сил по російському кораблю “Сергей Котов”, щонайменше 27 членів екіпажу отримали поранення, а сім загинули.

Інформація стосовно кількості поранених та загиблих перевіряється, адже редакція наразі не має можливості підтвердити ці дані з інших незалежних джерел.

Вночі 5 березня у Керчі були чутні звуки вибухів, що призвело до тимчасового перекриття Керченського мосту, який з’єднує півострів з Російською Федерацією. Рух на мосту було відновлено вранці.

Телеграм-канали раніше повідомляли, що російський патрульний корабель проєкту 22160 “Сергей Котов” був потоплений внаслідок удару. Пізніше цю інформацію підтвердили у Головному управлінні розвідки Міноборони України, проте російська влада не надала коментарів з приводу можливих втрат.

Корабель “Сергей Котов”, як і інші корвети проєкту 22160, має модульну структуру, що дозволяє йому змінювати озброєння залежно від завдань та виконувати як ударні, так і оборонні функції. Він може бути озброєний модульним ракетним комплексом “Калібр-К” з ракетами Х-35 або ракетами сімейства “Калібр”, а також має на борту авіаційну групу, включаючи гелікоптери та безпілотні літальні апарати.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ