АКТУАЛЬНО

Перша українка побуває в космосі на приватному кораблі Virgin Galactic

У п’ятницю, 26 січня, запланований черговий комерційний суборбітальний політ компанії Virgin Galactic, під час якого уродженка Одеси, що тепер проживає у Сполучених Штатах Америки, вирушить у космос на кораблі Unity. Це стане шостим комерційним космічним політов Virgin Galactic.

На борту корабля будуть чотири приватних астронавти з трьох різних країн, зокрема громадянка США, України та Австрії. Українкою, яка відправиться в космос, стане Ліна Бороздіна, уродженка Одеси, яка зараз проживає в Лас Вегасі.

Сама Ліна Бороздіна поділилася радісною новиною на своїй сторінці у Facebook, висловивши емоції та радість з можливості літати з Virgin Galactic після майже 18 років очікування. У підготовці до польоту вона також опублікувала фотографії в космічному костюмі, де видно символіку України та США.

Запуск корабля Unity відбудеться за допомогою літака, який підніме судно у повітря. Після розділення від літака корабель запустить свої двигуни, щоб вирушити на межу між атмосферою та відкритим космосом. Там астронавти проведуть 90 хвилин, включаючи період невагомості.

Вартість квитка на такий космічний політ становить $450 000. Українка Ліна Бороздіна стане першою представницею України, яка відправиться в космос на приватному кораблі Virgin Galactic.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ