АКТУАЛЬНО

Перше засідання начальників генштабів Україна-НАТО відбудеться у січні

У рамках зустрічі керівників оборонних відомств Альянсу, запланованої на 17-18 січня, вперше відбудеться засідання начальників генеральних штабів у форматі Україна-НАТО, повідомила пресслужба НАТО.

Зазначається, що високопосадові представники НАТО та Військового комітету проведуть особисті консультації 17 і 18 січня у Брюселі. Головуватиме на засіданні адмірал Роб Бауер, голова Військового комітету. У заході візьмуть участь керівники генштабів Альянсу, а також їхній колега зі Швеції. До обговорення також приєднаються верховний головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі та верховний головнокомандувач ОЗС НАТО з питань трансформації генерал Філіп Лавін.

Під час зустрічі будуть обговорюватися питання стратегічного значення, ключові пріоритети та виклики для Альянсу. Також на плані порядку денного – обговорення оборонної промисловості, оперативного планування та забезпечення і військової трансформації НАТО.

“Під час першого засідання начальників генеральних штабів у форматі ради Україна-НАТО, запланованого на завершальну частину першого дня, обговорюватиметься агресивна воєнна кампанія Росії проти України, ситуація на передовій та подальша підтримка України з боку НАТО та Альянсу”, – йдеться в повідомленні.

На другий день представники оборонних відомств зустрінуться з колегами з Австралії, Австрії, Ірландії, Нової Зеландії та Швейцарії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ