АКТУАЛЬНО

Північнокорейські солдати перетнули кордон і спровокували стрілянину з Південною Кореєю

На кордоні між Південною Кореєю та Північною Кореєю сталася ще одна інцидентна стрілянина через перетин кордону північнокорейськими солдатами. За повідомленням південнокорейського агентства Yonhap, яке посилається на Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї, солдати з Північної Кореї, які діяли в демілітаризованій зоні між країнами, знову порушили кордон.

Південнокорейські захисники були змушені здійснити попереджувальні постріли в повітря після того, як північнокорейські солдати перетнули кордон, а потім повернулися на свій бік. Це стало другим випадком порушення кордону з боку Північної Кореї менш ніж за два тижні після подібного інциденту 9 червня.

Згідно з даними JCS, приблизно 20-30 північнокорейських солдатів перетнули військову демаркаційну лінію в рамках Демілітаризованої зони (DMZ) на центральній ділянці кордону.

Представники JCS зазначили, що ці дії ймовірно відображають заходи з посилення внутрішнього контролю північнокорейськими військовими, спрямовані на запобігання спробам перетнути кордон військовими та цивільним населенням.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ