АКТУАЛЬНО

Бізнесмен Дмитро Нікіфоров, що звинувачував СБУ у неправомірному обшуку хворий біполярним розладом особистості

Відомий український бізнесмен Дмитро Нікіфоров, що звинувачував СБУ у неправомірному обшуку має встановлений діагноз “Органічний афективний розлад, біполярний розлад інтоксикаційно-травматичного генезу” викликаний зловживанням алкоголем.

Нагадаємо, 15 березня 2024 року Дмитро Нікіфоров на своїй сторінці у Фейсбук розмістив пост, в якому звинувачував співробітників СБУ у проведенні незаконного обшуку в його квартирі та звинуватив правоохоронців у “бандитизмі та здирництві”.

ФОТО: Скрін сторінки у Фейсбук Дмитра Нікіфорова

Як повідомляють наші джерела в прокуратурі міста Києва, Дмитро Нікіфоров в судових розглядах стосовно корпоративних конфліктів декілька разів використовував довідку від психіатра, про наявність в нього гострих психічних захворювань, внаслідок надмірного вживання алкоголю (алкоголізму).

Водночас наші джерела в Державній прикордонній службі підтвердили неодноразові виїзди Дмитра Нікіфорова за кордон в військовий час, на основі даних документів.

ФОТО: Консультативний висновок лікаря-психіатра та інша документація, яку Дмитро Нікіфоров надавав суду та прикордонникам
ФОТО: Консультативний висновок лікаря-психіатра та інша документація, яку Дмитро Нікіфоров надавав суду та прикордонникам

ФОТО: Консультативний висновок лікаря-психіатра та інша документація, яку Дмитро Нікіфоров надавав суду та прикордонникам

Згідно оприлюднених документів, Дмитро Нікіфоров проходив лікування від тяжкого психічного розладу викликаного алкоголізмом починаючи з 2019 року. Тобто з лютого 2019 року бізнесмен Нікіфоров фактично являється недієздатним, тож не міг заключати договора (вчиняти правочини) від свого імені.

В даному контексті варто згадати декілька крупних угод, в які згідно закону мають вважатись недійсним, через недієздатність Дмитра Нікіфорова.

Зокрема, в червні 2019 року уже після встановлення пану Нікіфорову тяжкого психічного розладу була здійснена угода з купівлі Дмитром Нікіфоровим 100% Музинського заводу мінеральних вод. А в жовтні 2023 року відбулось підписання угоди з продажу Нікіфоровим прав на торгову марку VODA UA, в якій покупцем виступив Андрій Матюха.

Згідно даних державних реєстрів, наразі  Нікіфоров Дмитро Андрійович є керівником та засновником 6-ти підприємств. Також на сторінці Нікіфорова у Фейсбук зазначено, що він також володіє видавництва Стольний Град та засновником і СЕО у Kombucha UNO. Як така ситуація взагалі можлива з урахуванням діагнозу пана Нікіфорова питання відкрите.

Чи дійсно публічний бізнесмен Дмитро Нікіфоров хворий біполярним розладом, чи являється звичайним аферистом, що у власних корисних інтересах фальсифікував документи для  використанні в суді та безперешкодного перетину кордону мають визначити правоохоронні органи.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ