АКТУАЛЬНО

Саміт БРІКС показав відсутність міжнародної підтримки Росії

На нещодавньому саміті БРІКС було ухвалено декларацію, яка підкреслює відсутність широкої міжнародної підтримки для Росії, а також її невдачу в створенні альтернативної системи безпеки. Війна Росії проти України згадується у документі лише один раз, що свідчить про обмежене зацікавлення країн-учасниць у підтримці російських агресивних дій.

Згідно зі звітом аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), декларація БРІКС закликає всі держави дотримуватися принципів Статуту ООН, зокрема поважати територіальну цілісність. Крім того, країни БРІКС висловили підтримку «відповідним» ініціативам щодо посередництва, які спрямовані на мирне вирішення конфлікту шляхом діалогу і дипломатії.

У Міністерстві закордонних справ України зазначили, що країни БРІКС не об’єдналися навколо війни Росії проти України, ймовірно, через дотримання принципів Статуту ООН. Служба зовнішньої розвідки України також підкреслила, що саміт не призведе до підтримки альтернативної системи безпеки, яку намагається створити Росія. Індія, Об’єднані Арабські Емірати, Бразилія та Південна Африка виступили проти трансформації БРІКС в антиамериканську коаліцію, підтверджуючи свою нейтральну позицію.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ