АКТУАЛЬНО

Тайвань попереджає про “акт війни”

Ситуація навколо Тайваню продовжує залишатися напруженою, після урядових островів оголосив, що будь-яка блокада з боку Китаю буде розцінена як “акт війни”. Ця заява була зроблена після недавніх військових маневрів Китаю в околицях Тайваню, які викликали занепокоєння серед жителів острова та міжнародної спільноти.

Пише EFE та Reuters.

Блокада Тайваню з боку Китаю є “актом війни”, заявив у середу міністр оборони Тайваню Веллінгтон Ку, після того, як Пекін відпрацював той самий сценарій під час своїх останніх військових навчань навколо острова.

Для ЗМІ Ку заявив, що блокаду можна вважати “актом війни” за визначенням ООН, оскільки для цього китайській армії доведеться повністю заборонити захід кораблів і літаків на Тайвань.

Китайская Республика (Тайвань) – територія, якою керують автономно з 1949 року, і яку Пекін розглядає як бунтівну провінцію.

Заяви Тайваню прозвучали через дев’ять днів після того, як Китай провів нову хвилю військових маневрів в околицях острова, під час яких армія КНР імітувала блокаду портів та інших ключових районів острова.

Під час цих навчань Китай задіяв рекордні 153 літаки, включно з винищувачами, гелікоптерами і безпілотниками, а також використовував свою берегову охорону для оточення головного острова Тайвань.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ