АКТУАЛЬНО

У Румунії село наближається до статусу найбільшої авіабази НАТО в Європі

В Румунії, військово-повітряна база імені Міхая Коґельничану (МК), розташована поблизу села, отримала свою назву на честь ліберального політика 19 століття. Зараз ця база перетворюється на найбільшу в Європі базу НАТО, що перевершує навіть Рамштайн у Німеччині.

У найближчі дні на базі МК з’явиться ескадрилья румунських літаків F-16, які недавно були придбані у Норвегії, а також безпілотники MQ-9 Reaper. Згідно з інформацією, тут буде створено військове містечко, де здійснюватиметься ротація військовослужбовців НАТО з 32 країн світу, включаючи армію, військово-повітряні і військово-морські сили.

Нещодавно до бази прибули також фіни. Вона розташована за 20 км від узбережжя Чорного моря, за 300 км від Одеси та 400 км від окупованого Севастополя.

Пілот Військово-повітряних сил США Чарлі Тагга підкреслив, що нова стратегічна позиція бази в Румунії є відповіддю на геополітичні зміни, викликані конфліктом в Україні. Він також зазначив, що присутність США на базі МК значно збільшилась, що дозволяє підтримувати безпеку в регіоні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ