АКТУАЛЬНО

Зник таємний звіт про втручання Росії у вибори в США 

Спецслужби США прагнуть знайти загадковий звіт про втручання Росії у вибори в Сполучених Штатах 2016 року, який, за повідомленнями, зник після того, як опинився в руках екс-президента Дональда Трампа. Останній раз конфіденційні документи були в Білому домі протягом останніх днів Трампового президентства.

За даними розслідування CNN, американські спецслужби нещодавно виявили втрату підшивки, де містилися секретні розвідувальні дані щодо російського втручання у вибори 2016 року та його можливого впливу на перемогу Трампа. Зазначається, що документи містили “сирі” розвідувальні дані, зібрані американськими та союзничими службами по НАТО.

Ця інформація була настільки секретною, що депутати Конгресу та їхні помічники, які мали допуск до державної таємниці, могли ознайомитися з нею тільки в штаб-квартирі Центральної розвідки США (ЦРУ).

Зникнення документів викликало серйозне занепокоєння, і минулого року співробітники розвідки повідомили керівників відповідного комітету Сенату США про пропажу та спроби їх повернення.

Секретна підшивка, розміром 25 сантиметрів, містила інформацію про джерела та методи впливу Росії на вибори. Інформація ця ставила під сумнів можливість втручання Росії на користь Трампа у 2016 році.

В останні дні Трампа на посаді президента, він наказав привезти документи до Білого дому з метою розсекречування та використання для доведення відсутності реального підґрунтя російського втручання. Робота над документами велася під наглядом тодішнього керівника апарату Білого дому Марка Медоуза.

У Білому домі було створено кілька копій таємних документів з відредагованими даними з метою розповсюдження серед республіканців у Конгресі та правих журналістів. Однак копії були вилучені для додаткового погодження, і повна інформація досі не оприлюднена.

Незабаром після цього оригінал документів зник, і розвідувальні служби США не мають інформації щодо його місцезнаходження.

Наразі є кілька версій того, на кого може падати підозра щодо зникнення документів. За однією з версій, Марк Медоуз, тодішній керівник апарату Білого дому, міг опинитися власником конфіденційної інформації. Проте, сам Медоуз категорично заперечує це.

Під час обшуку резиденції Трампа в Мар-а-Лаго, який проводився у зв’язку з розслідуванням можливого неналежного поводження екс-президента США із документами, секретних матеріалів не виявили.

Ситуація навколо зниклих документів підкреслює важливість вивчення впливу російського втручання у вибори та надзору за конфіденційними документами, які можуть визначити долю країни. Зникнення таких важливих матеріалів залишає багато питань і вимагає докладного розслідування.

Ситуацію треба слідкувати і докладати всіх можливих зусиль для з’ясування обставин пропажі та відновлення документів для подальшого вивчення їхнього вмісту та можливого впливу на політику та внутрішні справи Сполучених Штатів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ