АКТУАЛЬНО

Поки Зеленський бореться із Залужним, Росія вимотує українську оборону, пише Bloomberg.

Через затримку допомоги з боку союзників київським військам не вистачає боєприпасів для артилерії та ППО. Тим часом життєво важлива допомога з боку Європи та США затримується через політичні суперечки.

За словами обізнаних джерел, цього тижня Зеленський намагався – хоча й безуспішно – усунути з посади головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного. Зеленський шукає сміливішого підходу до конфлікту після провального минулорічного контрнаступу і, схоже, опинився в конфлікті з більш стриманими поглядами свого генерала.

Зараз для підтримки так званої активної оборони Києву потрібні стабільні поставки артилерійських снарядів та інших боєприпасів, які союзники щосили намагаються надати.

Тим часом, за словами дипломатів, європейські союзники не зможуть виконати обіцянку поставити Києву мільйон снарядів до 1 березня. На тлі постійних затримок виробництва і побоювань з приводу виснаження західних арсеналів до цього терміну українська сторона за річний термін отримає лише близько 600 тис. снарядів.

Публічно українські чиновники заявляють, що продовжуватимуть боротьбу з російськими військами, навіть якщо підтримки від союзників не буде. Але повідомлення з фронту показують, що ситуація там стає дедалі похмурішою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ