АКТУАЛЬНО

Польща отримала найбільшу виплату у своїй історії від Євросоюзу – 6,2 млрд євро

У понеділок, 15 квітня, Польща стала свідком найбільшої за всю історію свого членства в Європейському союзі одноразової виплати у розмірі 6,2 мільярда євро (27 мільярдів злотих). Про це заявила міністерка з питань фондів і регіональної політики Катаржина Пелчинська-Наленч, підкресливши, що це визначний момент для країни.

У своєму зверненні вона підкреслила, що членство в Євросоюзі означає не лише фінансову підтримку, але й спільні цінності та цілі. Отримані кошти будуть спрямовані на реалізацію різноманітних проєктів, переважно у сфері інфраструктури.

За словами міністерки, цей день є важливим для економіки та інвестицій в Польщі, підкреслюючи значення цієї події для подальшого розвитку країни.

29 лютого Європейська комісія вирішила розблокувати для Польщі доступ до 137 мільярд євро з різних фондів Євросоюзу, які раніше Варшава не могла отримати через питання до судової системи і верховенства права.

Європейська комісія прийшла до висновку, що Варшава відповідає двом вимогам для отримання коштів з Фонду відновлення та стійкості: щодо незалежності судової системи та дисциплінарної відповідальності суддів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ