АКТУАЛЬНО

Поновлення переговорів між Ізраїлем і ХАМАС після зустрічі керівників Моссад і ЦРУ

Керівник ізраїльської розвідувальної служби Моссад провів зустрічі з головою ЦРУ та прем’єр-міністром Катару. Невдовзі після цього кілька відомих видань повідомили про поновлення переговорів між Ізраїлем та ХАМАС щодо звільнення заручників і припинення вогню в секторі Гази.

Переговори вирішили поновити вже наступного тижня. Представники ХАМАС підтвердили цю інформацію, зауваживши, що дата наступного раунду перемовин ще не визначена.

“Переговори проходитимуть на основі нових пропозицій під керівництвом посередників, Єгипту та Катару, і за активної участі США”. Офіційних заяв від зазначених сторін наразі не було.

Раніше на переговорах Ізраїль домагався звільнення заручників, утримуваних ХАМАС. У свою чергу, ХАМАС вимагав припинення війни та звільнення палестинських в’язнів в Ізраїлі. Процес переговорів було перервано, коли Ізраїль продовжив наступ на півдні сектора Гази, зокрема в місті Рафах. Ізраїльські військові не зупинилися навіть після того, як Верховний суд ООН наказав припинити атаку на зазначене місто.

Ізраїль також повернувся у міста на півночі Гази, де його військові намагаються перешкодити ХАМАС відновити свої позиції. Головний прокурор МКС у Гаазі, Карім Хан, подав клопотання про ордери на арешт прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, міністра оборони Йоава Галанта, а також лідера ХАМАС Ях’ї Сінвара та двох інших посадовців угруповання. Він вважає, що вони несуть відповідальність за воєнні злочини та злочини проти людства в секторі Гази.

США призупинили передачу бомб Ізраїлю через початок його військової операції в Рафаху. Президент Джо Байден заявив, що Вашингтон відмовиться від постачання озброєння, включаючи артилерійські снаряди, якщо ізраїльська армія вторгнеться в Рафах.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ