АКТУАЛЬНО

Постачання іранських ракет Росії стане новим етапом війни

Адміністрація президента США Джо Байдена заявила, що можливе постачання Іраном балістичних ракет Росії може стати «драматичною ескалацією» у військовій підтримці Кремля з боку Тегерана. Про це повідомив речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт у коментарі для Reuters.

Зокрема, Саветт зазначив, що США вже давно попереджали про посилення оборонного партнерства між Росією та Іраном після початку повномасштабної агресії РФ проти України. І тепер Вашингтон серйозно занепокоєний новими повідомленнями про можливі постачання іранських ракет до Москви.

За словами Саветта, будь-яка передача балістичних ракет з Ірану до Росії матиме серйозні наслідки і вкаже на «драматичну ескалацію» підтримки військової агресії Кремля проти України.

Інший представник адміністрації США зазначив, що Вашингтон уважно стежить за будь-якими ознаками ірано-російських переміщень ракет і розглядає це питання у співпраці з партнерами з Європи.

Тим часом минулої п’ятниці іранська місія при ООН у Нью-Йорку заявила, що їхня позиція щодо війни Росії проти України залишається незмінною. За словами іранських дипломатів, Іран вважає “негуманним” надання військової допомоги будь-якій стороні конфлікту, оскільки це лише посилює людські втрати та руйнування інфраструктури.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ