АКТУАЛЬНО

Президент України Володимир Зеленський прибув до Конгресу США: обговорення фінансування та допомоги

Президент України Володимир Зеленський прибув до Конгресу Сполучених Штатів Америки з метою проведення ряду важливих зустрічей та обговорення питань, які стосуються фінансування та допомоги для України.

За інформацією телеканалу Sky News, глава української держави вирушив до Конгресу для проведення зустрічей із американськими сенаторами. Головною темою обговорень, ймовірно, стане нове фінансування допомоги Україні, яке входить у запит президента Джо Байдена на понад 100 мільярдів доларів.

Президент Зеленський висловить позицію України та вислухає ставлення американських сенаторів до подальшої підтримки в умовах конфлікту на сході країни. Очікується, що обговорення включатиме аспекти безпеки, гуманітарної допомоги та підтримки для українського народу.

Після зустрічей в Конгресі, президент Зеленський також планує провести переговори із спікером Палати представників США Майком Джонсоном. Тут ключовою темою також буде допомога Україні, і обговорення зосередиться на шляхах зміцнення партнерства між двома країнами.

Важливо відзначити, що цей візит стає частиною ширшої міжнародної дипломатичної ініціативи президента Зеленського, який раніше цього тижня також зустрічався із представниками американської армії, главою Міжнародного валютного фонду та іншими впливовими постачальниками допомоги.

Очікується, що під час візиту до Конгресу Український президент висловить подяку за підтримку та закликає до подальшого співпраці в зусиллях забезпечити мир та стабільність на сході Європи.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ