АКТУАЛЬНО

Прокурорська мафія: яка ціна вирішення справ у прокуратурі України?

Один із найпопулярніших в інтернеті прокурорів – Марія Вдовиченко знову засвітилася у ЗМІ.

Адвокат Андрій Циганков у публікації на своїй сторінці Фейсбук, відповів відмовою на пропозицію зустрітися з нею, для обговорення питання щодо кримінального провадження по крадіжці 647 000 USDT керівника Департаменту виконавчої служби Мін’юсту Кисельова М.Є. Як жест доброї волі Марія Вдовиченко просила виплатити 3000 доларів США до моменту зустрічі з прокурором у фітнес-клубі в Києві.

Про це повідомляє редакція сайту NENKA ІНФО

Закінчилася ця історія ще цікавіше, ніж починалася. Проти адвоката було проведено провокацію, за фактом якої порушено справу. А очевидному замовнику було повідомлено, що адвокат Циганков, який не йде на угоду, усунений зі справи.

Хто ж така всесильний прокурор Вдовиченко, за зустріч із якою треба платити 3000 доларів?

Прокурорська мафія – скільки коштує вирішення питання у прокуратурі України?

Мария Сергеевна Вдовиченко (у дівочості Левандовська) народилася 21 червня 1988 року у місті Києві, Україна. Була одружена з прокурором Олексієм Вдовиченком, батько якого Вдовиченко Сергій Леонідович – суддя Конституційного Суду України.

Прокурорська мафія – скільки коштує вирішення питання у прокуратурі України?

Подружжя має двох дітей. Щоправда з 2020 року подружжя перебуває у розлученні.

В органах прокуратури Марія працює з 2012 року. Починала службу як помічниця прокурора Подільського району Києва. Була прокурором Подільського районного управління. Потім перевелася на аналогічну посаду до столичної прокуратури. Згодом стала першим заступником керівника та першим заступником керівника Київської місцевої прокуратури.

Наприкінці 2021 року журналісти видання “Коментарі” проаналізували Декларації Марії починаючи з 2014 року і захопилися наскільки вона витончено приховує дійсний рівень своїх доходів.

2014 рік

Марія Вдовиченко ніколи не займалася бізнесом, законом це заборонено, а також науковою чи викладацькою діяльністю. Єдине джерело доходів – зарплата. У 2014 році вона була трохи більше ніж 8 тис. грн на місяць. Заощаджень, власного житла – немає.

Вдовиченко тоді проживала у соціальній квартирі на 48,6 кв. м, яка належить Голосіївській райдержадміністрації.

2015 рік

У декларації з’являється чоловік Олексій Вдовиченко та двоє дочок. Сім’я проживає у тій же соціальній квартирі, їздить на Ford Mondeo 2012 року.

Авто Вдовиченко купив у 2015 році нібито за 149 тис. грн. або $4,9 тис., що явно занижено.

2015 року Марія Вдовиченко пішла на підвищення – стала першим заступником керівника Київської міської прокуратури №7. Зарплата зросла до 10,6 тис. грн. на місяць. Стільки ж отримував її чоловік Олексій у військовій прокуратурі.

2016 рік

Зарплата Марії Вдовиченко зросла до 18,6 тис. грн на місяць, її дружина залишилася на колишньому рівні – 11 тис. грн.

2017 рік

9 лютого 2016 року бабуся Олексія Вдовиченко Галина Архіпівна купила у Києві квартиру площею 90,5 кв. м за заниженою вартістю – всього $29,6 тис.

Зарплата Марії Вдовиченко подвоїлася, її чоловік перейшов на роботу до Генпрокуратури і якимось чином дуже вигідно продав “Форд” – у два рази дорожче, ніж купив.

Ця угода має пояснити появу у сімейства перших заощаджень – 332 тис. грн готівкою.

Сім’я обзавелася відразу двома авто, причому безкоштовно. Хтось Катерина Васильченко віддала у користування свою Honda Accord (2008 р.в.), а Сергій Дробот – Volkswagen Jetta (2015 р.в.).

2018 рік

“Хонда” та “Фольксваген” зникли з декларації безслідно, як і бабуся Галина Архіпівна.

Сім’я купує скромну Kia Magentis (2006 р.в.) за $5,7 тис. грн, але користується авто солідніше – Range Rover Evoque 2012 (р.в.), яке їм безкоштовно дав родині батько Марії – Сергій Левандовський.

2019 рік/2020 рік

У декларації з’являється будинок на 80 кв. м у селі Крюківщина Києво-Святошинського району. Будинком та земельною ділянкою під ним володіє батько Марії – Сергій Левандовський. Нерухомість, як і Range Rover, він віддав доньці безкоштовно.

У декларації з’являється ще одна квартира, оформлена на невказану юридичну особу. У ній мешкає донька Марії Вдовиченко – Катерина. Квартира за площею дорівнює тій, яка належала Голосіївській РДА і якою прокурорка користувалася у 2014-2015 роках.

З останньої декларації зникає глава сімейства Олексій. Дуже схоже на фіктивне “розлучення”, якщо не брати до уваги стрімке кар’єрне зростання прокурорки Вдовиченко.

11 вересня 2020 року Олег Кіпер був призначений на посаду керівника Київської міської прокуратури

Видання “Досьє” написав, що причиною такого стрімкого зростання Марії стали дуже близькі її відносини з начальником Олегом Кіпером. ЗМІ зазначали, що Вдовиченко та Кіпер часто бачили разом на спільному шопінгу в елітному бутіку в центрі Києва. Вони навіть приходили на спільну прес-конференцію у одязі одного модного бренду.

Прокурорська мафія – скільки коштує вирішення питання у прокуратурі України?

Також у ЗМІ натякали на любовний зв’язок Марії з Дмитром Тишликом, який обіймав посаду першого заступника голови департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції.

Велика гра

Прокурорська мафія – скільки коштує вирішення питання у прокуратурі України?

Наступним великим скандалом у житті непідсудної Марії Вдовиченко стала майнова суперечка у сім’ї Олександра Ксенофонтова.

Відомий бізнесмен Ксенофонтов Олександр Геннадійович одружувався з Оксаною Анатоліївною Жук у 2018 році. 14 червня 2020 року Ксенофонтова О.Г. помер. І тут почалося.

26 червня 2021 року за заявою сина Ксенофонтова – Івана, проти його мачухи, було відкрито кримінальне провадження №12020110000000753.

Нібито Оксана Ксенофонтова підробила документи ТОВ «СП АТАД К» та обманним шляхом стала одноосібним бенефіціарним власником, головою та засновником ТОВ «КК Патріарх Холл». Майно заарештували і справа підвисла.

Бойові дії по справі продовжились під час війни.

Мария Вдовиченко прийняла рейдерську естафету у екс-прокурора Кіпера із захоплення елітної нерухомості у Києві по вулиці Саксаганського 80.

Олег Кіпер, який сьогодні очолює Одеську обласну державну адміністрацію, доручив своїй помічниці по роботі у Київській міській прокуратурі – Марії Вдовиченко, допомогти йому захопити більш ніж ласий шматочок золотої власності у центрі Києва.

Оксана Ксенофотова впевнена, що Вдовиченко особисто контролює ситуацію із захоплення спадщини Ксенофонтової. Ось що вона написала на своїй сторінці у Фейсбук:

Для певного кола посадових осіб прокурорської ланки не є секретом, що офіційний перший заступник прокурора м.Київ Марія Вдовиченко, негласно для суспільства, була і залишається водночас правою рукою самого Кіпера. Незважаючи на нещодавнє очолення екс-прокурором Кіпером Одеської облдержадміністрації, естафету у моїй справі було передано М.Вдовиченку. Ще раніше до Подільської прокуратури з Голосіївської за вказівкою Кіпера було перенесено СФАБРИКОВАНЕ проти мене кримінальне провадження. Нагадаю, що зареєстроване місце мого проживання – вул. Саксаганського, 84-86, що не підпадає під територіальну юрисдикцію ні Подільської поліції, ні Подільської прокуратури. Тепер спостереження, Марія Вдовиченко – обіймала посаду прокурора Подільської прокуратури, яка бездоганно, беззастережно та миттєво виконує вказівки Кіпера, попри всі процесуальні норми кримінального кодексу”.

Втім, протистояти прокурорському свавіллю вдові не вдалося. Адреса майнового об’єкта змінили та переписали на нового власника, яким син покійного, як ви здогадуєтеся, не виявився.

Після цієї махінації адвокат вдови Оксани Ксенофонтової – Михайло Коротюк публічно оприлюднив питанняІвану Ксенофонтову, який довірив спадкове майно свого батька ЖК «Патріарх Холл» на Саксаганського 78-80 рейдерам у формі прокуратури:

Відповідно до офіційних даних державних реєстрів, кому на даний момент належить спадкове майно Вашого батька (багатоквартирний будинок по вул. Саксаганського 78-80, завод з обробки деревини у смт. Гостомель, будівля медичного центру по вул. Коперника у м. Києві) ? Оксані Ксенофонтової? Чи Вашому поплічнику Сергію Шапрану? Я впевнений, що Ви вмієте користуватися державними реєстрами та можете перевірити цю інформацію, щоб не вводити громадськість та владу в оману. А якщо все спадкове майно Вашого покійного батька зареєстроване на Шапрана Сергія та його структури, то чим оволоділа Оксана Ксенофонтова?

Прокурорська мафія – скільки коштує вирішення питання у прокуратурі України?

Таким чином, глава Одеської обласної адміністрації Олег Кіпер, руками своєї помічниці Марії Вдовиченко, став тіньовим керівником та основним бенефіціаром захоплення елітної нерухомості в центрі Києва ЖК “Патріарх Холл” вартістю понад 20 млн. дол. та площею 10 000 кв.

Нерухомість, зрозуміло, оформили на підставних осіб. Сину покійного пообіцяли дати за фактом реалізації власності якусь мінімальну суму. А основний дохід надійде до кишень найчеснішої та найнепідкупнішої прокуратури у світі – української.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ