АКТУАЛЬНО

“Путін закликав США “вести переговори” щодо України в інтерв’ю Такеру Карлсону”

З таким заголовком вийшов матеріал у The New York Times щодо інтерв’ю російського президента американському журналісту.

Автори статті пишуть, що у двогодинному інтерв’ю Путін “був більш відвертим, ніж зазвичай”, про те, як він бачить закінчення свого вторгнення в Україну: “не військовою перемогою, а угодою із Заходом”. Угода ця передбачає “передачу частини української території Росії”.

“Путін простягнув Заходу оливкову гілку, замість того щоб вдатися до тієї полум’яної риторики, яку він використовував перед внутрішньою аудиторією”, – пише газета.

NYT вважає, що Путін прагнув “безпосередньо звернутися до американських консерваторів”, коли говорив, що в американців є свої проблеми, тому щодо України їм краще почати переговори з РФ. А також намагався показати, що його конфлікт відбувається не із Заходом загалом, а з правлячою елітою, яка “прагне зберегти свою глобальну гегемонію”.

Історичний екскурс Путіна газета називає “знайомим уроком історії Кремля про історичні домагання Росії на східноєвропейські землі”, а озвучені ним причини вторгнення в Україну – “заяложеними й помилковими виправданнями”.

“У сукупності зовнішній вигляд Путіна підкреслив його тактичну впевненість, оскільки його супротивники зіткнулися з уразливим моментом”, – пише NYT, згадуючи проблеми з виділенням допомоги Україні та “посилення дружніх до Кремля політиків по обидва боки Атлантики”.

І звертає увагу, що Карлсон жодного разу не згадав Трампа.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ