АКТУАЛЬНО

Радник з нацбезпеки Індії відвідає Москву для обговорення мирних зусиль щодо України

Радник з національної безпеки Індії Аджит Довал відвідає Москву 10-11 вересня 2024 року для участі у зустрічі країн БРІКС. В рамках цього візиту Довал планує обговорити з російським президентом Володимиром Путіним питання мирних зусиль щодо врегулювання конфлікту між Росією та Україною. Крім того, він проведе двосторонні зустрічі з представниками Росії та Китаю.

Довал також візьме участь у зустрічі БРІКС.

На полях зустрічі БРІКС Довал проведе двосторонні зустрічі зі своїми російськими та китайськими колегами з можливістю продовження дискусій липневого саміту в Москві.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді в серпні відвідав Україну в межах першого візиту прем’єр-міністра Індії у сучасній історії України.

Тоді Моді заявив, що Україні та росії доведеться сісти разом й шукати шляхи виходу з “кризи”. Він також заявив, що Індія готова зробити свій проактивний внесок у всі зусилля, які докладаються для досягнення миру.

Візит Моді в Україну послідував за його візитом до росії в липні, де він зустрівся з російським президентом володимиром путіним того ж дня, коли смертоносний російський ракетний удар вразив дитячу лікарню. Держдепартамент США заявив, що цей візит викликав занепокоєння щодо зв’язків Індії із росією.

москва була великим постачальником зброї до Індії з часів Радянського Союзу. Вашингтон останніми роками намагався зацікавити Нью-Делі, щоб протистояти впливу Китаю.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ