АКТУАЛЬНО

Розмови про мир або перемир’я не мають сенсу доти, доки територію України не буде звільнено. – Стефанчук

За словами спікера Верховної Ради України Руслана Стефанчука, доти, доки Крим залишається окупованим, розмови про мир або перемир’я позбавлені сенсу. Під час відкриття Другого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи в Празі, він заявив, що будь-які обговорення про мирні ініціативи не приносять користі до виведення російських військ з території України.

Стефанчук підкреслив, що збереження російських військ на українській території означає продовження конфлікту і залишає тягар війни майбутнім поколінням.

Він також наголосив, що без повного відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом, не буде досягнуто сталого і справедливого миру в Україні та мирної безпеки у світі загалом.

Стефанчук також наголосив, що реакція світової спільноти на анексію Криму та конфлікт на сході України у 2014 році була недостатньою, і це дозволило Кремлю перейти до наступних агресивних дій. На його думку, міжнародні механізми для запобігання та вирішення конфліктів не спрацювали, і агресор перейшов до нового етапу.

Стефанчук закликав парламенти інших країн використовувати всі доступні інструменти для звільнення української території від окупації, включно з посиленням санкцій і тиску на Росію.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ