АКТУАЛЬНО

Реформа у сфері мобілізації та обліку військовозобов’язаних в Україні. Що змінилося?

Міністерство оборони України представило ширший і комплексніший план реформування в галузі мобілізації та обліку військовозобов’язаних, ніж раніше анонсована смарт-мобілізація, запропонована Мінцифрою. Джерело з Міністерства оборони повідомило журналістам про подробиці цієї реформи, яка була розроблена за участю бізнес-аналітиків і Міністерства цифрової трансформації.

Інформацію про реформу було надано журналу Forbes Ukraine, і вона охоплює такі ключові напрямки:

  1. Спосіб обліку військовозобов’язаних: Однією з основних проблем, виявлених у чинній системі, було ручне опрацювання даних і формальність критеріїв. Для вирішення цієї проблеми пропонується автоматизувати процес відбору і створити систему рекрутингу. Мається на увазі, що буде створено рекрутингові агентства, які займуться підбором військовослужбовців за певними спеціальностями, а також інтернет-портал, де розміщуватимуться вакансії збройних сил.
  2. Попередній відбір військових: Для поліпшення якості попереднього відбору військовозобов’язаних пропонується автоматизувати процес відбору і створити систему рекрутингу. Це дасть змогу точніше підбирати кандидатів і поліпшить якість військовослужбовців.
  3. Система сповіщень: Реформа передбачає удосконалення системи сповіщень, що дасть змогу швидше та ефективніше інформувати військовозобов’язаних про мобілізацію та інші події.
  4. Призов на військову службу за мобілізацією: Реформа передбачає зміни в процесі призову на військову службу за мобілізацією, що дасть змогу більш точно та узгоджено проводити цю процедуру.

Реформа також включає оцінку успішності за такими критеріями, як захист прав і свобод військовозобов’язаних у процесі мобілізації, справедливість, якість і кількість роботи Територіальних центрів кадрів та протидія корупції.

Джерело з Міноборони наголосило, що дана реформа є більш широкою і комплексною порівняно зі смарт-мобілізацією, і що її розробили за участю фахівців у галузі оборони та цифрової трансформації. Реформа триває після кадрових змін у Міністерстві оборони, і вона має амбітні цілі в удосконаленні системи мобілізації та обліку військовозобов’язаних.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ