АКТУАЛЬНО

Рheinmetall передбачає історичне збільшення виробництва зброї у зв’язку з конфліктом РФ із Україною

Німецький виробник зброї Rheinmetall прогнозує рекордні продажі та підвищення прибутковості у 2024 році, завдяки зростанню витрат на оборону в блоці НАТО через війну в Україні.

Компанія очікує вперше перевищити позначку в 10 мільярдів євро обороту у 2024 році. Прогноз також передбачає підвищення рентабельності операційного прибутку до рівня 14-15%, порівняно з 12,8% у 2023 році.

“Нове десятиліття безпекової політики розпочалося”, – сказав генеральний директор Армін Паппергер, представляючи результати за 2023 рік, перший повний рік війни проти України.

У 2023 році консолідований оборот зріс на 12% до майже 7,2 мільярда євро, з особливим зростанням у сегментах транспортних систем, зброї та боєприпасів.

Німеччина, яка є найбільшим військовим прихильником України в Європі, оголосила про поворотний момент після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, створивши спеціальний оборонний фонд на 100 мільярдів євро для модернізації Бундесверу.

Rheinmetall поставляє Україні значну кількість снарядів та військової техніки. Компанія є важливим стратегічним партнером України у постачанні 155-мм артилерійських боєприпасів, вже поставлено кілька десятків тисяч снарядів, а ще десятки тисяч заплановано до 2024 року.

Крім того, Rheinmetall постачає Україні бойові машини піхоти Marder, танки Leopard і зенітні комплекси Gepard.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ