АКТУАЛЬНО

Rheinmetall виробить для України додаткові десятки тисяч 155-мм боєприпасів

Німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав нове замовлення на виробництво артилерійських боєприпасів для України. За повідомленням РБК-Україна з посиланням на сторінку Rheinmetall та Defense Express, компанія виграла значне замовлення на поставку артилерійських снарядів на суму близько 142 мільйони євро.

Замовлення включає десятки тисяч комплектних 155-мм артилерійських снарядів, які складаються з снаряду, детонатора, порошку та капсули для займання порошку.

Замовником виступає країна-партнер НАТО, яка надає підтримку Україні в її оборонній боротьбі через ефективну військову допомогу.

Снаряди буде виробляти іспанська дочірня компанія Rheinmetall Expal Munitions, яку недавно придбала Rheinmetall. Постачання ордеру, приблизно на 43 тисячі снарядів, планується до 2025 року.

Нещодавно уряд Німеччини також замовив в Rheinmetall понад 100 000 боєприпасів 155-мм для України, включаючи осколково-фугасні снаряди DM 121.

Зазначимо, що це замовлення є частиною плану допомоги від Європейського союзу, який розпочався після виявлення нестачі артилерійських снарядів в ЗСУ наприкінці минулого року. Замовлення планується доповнити іншими поставками, щоб забезпечити Україну мільйоном артилерійських снарядів. Акцентується, що цей процес знаходиться в стадії виконання лише на 30% до березня 2024 року, як повідомляло Bloomberg.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ