АКТУАЛЬНО

Рьопке назвали генератором дезінформації

Німецький аналітик Юліан Рьопке став об’єктом критики за своє останнє твердження про можливості російських військ. Відомий своїм аналізом відкритих даних, Рьопке нещодавно зробив заяву в соціальних мережах, що за нинішнім темпом просування російських сил на Донбасі, окупанти можуть досягти Києва всього за два роки.

Рьопке посилається на свій попередній прогноз, коли ще кілька місяців тому сміялися з того, що темпи російських штурмів дозволять їм дійти до української столиці лише через 30 років. Однак зараз ситуація, за його словами, нібито змінилася. За його оцінкою, російським військам, які просуваються на схід від Покровська, може знадобитися лише два роки для досягнення Києва.

Андрій Коваленко, начальник Центру протидії дезінформації, різко розкритикував Рьопке в своєму Telegram-каналі. Він назвав аналітика «генератором випадкових смислів» і звинуватив його у використанні ненадійних джерел, таких як російські військові кореспонденти. Коваленко зазначив, що прогнози Рьопке не мають нічого спільного з реальністю і керуються лише бажанням привернути увагу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ