АКТУАЛЬНО

Російська атака на Одесу під час присутності Зеленського і лідера Греції призвела до загибелі осіб

Президент України Володимир Зеленський повідомив про напад російських сил на місто Одеса вранці. Цей напад стався у той час, коли до міста прибув президент України разом з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом.

Зеленський розповів, що в момент нападу він перебував у порту разом з Міцотакісом. За словами грецького прем’єра, вибухи відбулися неподалік від їхнього місцеперебування.

“Ми не лише чули цей удар, а й бачили його. Ви бачите, з ким ми маємо справу – їм всеодно, куди вони нападатимуть. Я знаю, що сьогодні є загиблі, поранені, хоча ще не маю всіх деталей”, – сказав Зеленський, висловивши співчуття родинам загиблих.

Президент також наголосив, що російські війська атакують як військових, так і цивільних. Він закликав до створення системи протиповітряної оборони для захисту України.

Щодо конкретної мішені російського нападу, місцева влада не надала інформації.

За повідомленням грецького видання Protothema, ціллю російських військ був кортеж Володимира Зеленського, вибух стався за 150 метрів від місцеперебування грецької делегації. Проте жоден з членів грецької делегації не постраждав.

Повітряну тривогу в Одеській області оголосили о 10:41, а потужний вибух пролунав о 10:45. Пізніше президент і прем’єр-міністр Греції висловили своє обурення через напад і висловили співчуття родинам загиблих.

Також в Одесі відбувся похорон 12 українців, які загинули через влучання дрона в житловий будинок 2 березня. У цих подіях взяли участь і грецькі та українські лідери.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ