АКТУАЛЬНО

Російські окупанти розстріляли трьох українських військовополонених поблизу Роботиного

Українська прокуратура розпочала розслідування щодо жахливого вчинку російських окупантів, які розстріляли трьох українських військовополонених поблизу Роботиного, Запорізької області. Інцидент трапився під час бойового зіткнення між російською армією та Силами оборони України у грудні 2023 року.

За інформацією Офісу генерального прокурора, кримінальне провадження розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Прокуратура наголосила на тому, що це є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права щодо поводження з військовополоненими.

Відповідне відео, що зафіксувало цей жахливий акт, було розповсюджене в Інтернеті. У відео показано, як російські військовослужбовці стріляють українських захисників, які опинилися в їхньому полоні, порушуючи всі міжнародні норми та конвенції.

Протягом останнього місяця також були зафіксовані інші випадки використання українських військовополонених як “живого щита” на лініях зіткнення. Російські окупанти вчиняють воєнні злочини, що є об’єктом досудового розслідування.

ОГП наголосив, що це лише один із численних випадків жорстокого порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права Росією, яка продовжує свою агресію проти України. Влади України закликають міжнародну спільноту засудити ці дії та забезпечити відповідальність за вчинені злочини.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ