АКТУАЛЬНО

Російські війська адаптуються до тактики ЗСУ в Курській області

За повідомленнями британського журналу The Economist, російські війська вже встигли зрозуміти тактику Збройних сил України (ЗСУ) в Курській області і почали активно протистояти їй. Це призвело до сповільнення темпів українського наступу в цьому російському регіоні.

Видання розповідає про початок операції та її цілі.

За даними журналу, українські заяви про погрози вторгнення РФ у Сумську область були лише інформаційним прикриттям, щоб обґрунтувати стягування військ до кордонів Курської області.

Також видання пише, що “маневрена атака”, яку застосували ЗСУ, була схожа на тактику, яку використовує російський начальник генштабу Валерій Герасимов, повідомило джерело в Генштабі України.

“Протягом перших п’яти днів це було жахливо ефективно”, але з втратою елемента несподіванки українські досягнення сповільнилися. Українські солдати, які воюють у Курській області, кажуть, що вони вже починають бачити інший рівень опору. Втрати зростають. Росіяни наситили фронт більш підготовленими підрозділами, включно з морськими піхотинцями і спецназом.

“Вони придумали, як битися, і вони розуміють нашу тактику. Але це не означає, що ми не розуміємо їхню тактику”, – заявив рядовий Сергій із 80-ї штурмової бригади.

“Президент Зеленський усе ще наполягає на максимальному просуванні (вглиб території Росії – Ред.), каже джерело в генеральному штабі. Але Сирський обережний, концентруючись на розширенні флангів уздовж кордону, щоб створити більш надійні оборонні лінії”, – ідеться в статті.

Останніми днями український контингент, який становить 10-20 тисяч солдатів, “схоже, зосереджений на встановленні контролю на південному березі річки Сейм на північний захід від Суджі”.

Спочатку мета атаки на Курську область полягала в тому, щоб відвернути війська від Донбасу і створити розмінну монету для майбутніх переговорів. А заодно зняти розмови про заморожування конфлікту.

Росія ж хоче використовувати українську атаку для виснаження ресурсів Києва, посилюючи атаки на Покровському напрямку, вважає видання.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ