АКТУАЛЬНО

Росія щодня скидує сотні плануючих бомб на українські позиції

Російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 у супроводі винищувачів Су-35 щодня здійснюють близько сотні вильотів, скидаючи плануючі бомби із супутниковим наведенням по українських позиціях, пише Forbes. Українці ж стали використовувати французькі бомби Hammer. Але їх у Києва мало, і так і буде, поки Сполучені Штати не наважаться на поставку своїх бомб.

Україна похвалилася відео, можливо, першого удару Hammer по російських військах в Авдіївці. Автор статті вбачає в цьому іронію, адже раніше російські винищувачі-бомбардувальники закидали український гарнізон сотнями бомб.

Французи обіцяли постачати по 50 бомб на місяць – але це складно порівняти з російськими можливостями, адже Росія може скидати щодня по сотні бомб.

“У повітрі і на землі росіяни зараз мають величезну перевагу у вогневій потужності”, – пише автор статті.

Припинивши допомогу, США позбавили українські війська сотень тисяч артилерійських снарядів. Очікуючи поставок додаткових боєприпасів від європейських країн, українські військові здійснюють лише по 2 тис. пострілів на день, тоді як російські батареї можуть здійснювати по 10 тис. пострілів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ