АКТУАЛЬНО

Росія скоро підійде до Покровська – нардеп

Росія може найближчим часом досягти Покровська, якщо збереже темпи наступу. Таку думку висловив секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі Radio NV.

Костенко підкреслив, що битва за Покровськ стане критично важливою для України. Вона залежатиме від наявних резервів і рішень українського командування.

“Битва за Покровськ буде залежати від того, який будемо мати резерв і які будуть ухвалені рішення нашим командуванням. Я сподіваюся, що ворога, по-перше, не допустять туди, а по-друге, що ворогу буде дуже дорого коштувати просування і до Покровська і через Покровськ,” – зазначив він.

Однак Костенко зауважив, що навіть якщо Росії вдасться захопити Покровськ, це не означатиме перемогу Москви у війні. “Головне, щоб це не було серією катастроф, які надалі призведуть до поразки. Зараз головне, якщо нам вдасться його зупинити. Це такий каток, противник зараз кидає всі сили та засоби для того, щоб прорвати тут. І якщо зараз зупинити, у нього великих резервів немає, щоб діяти на інших напрямках. Все, що є – вони зосереджують тут,” – пояснив Костенко.

Він також зазначив, що пріоритетною метою Росії залишається захоплення всієї Донецької та Луганської областей. “Для Путіна це стратегічна задача. Він навіть жертвує Курськом – немає особливих резервів, що й показала Курська операція. Він не знімає звідти сили та засоби, для нього Донецька та Луганська область важливіша, ніж Курська,” – розповів нардеп.

Костенко підкреслив, що Росія активно використовує всі свої ресурси для досягнення цілей на сході України. “Оскільки там настільки кривавий каток запущено, що якщо його зараз зупинити, то вдруге його запустити буде складно. В топку кидають усіх – хто щойно підписав контракт – відразу кидають туди. І вони розуміють, що вдруге вони таке не запустять, тому дотискають Донецьку та Луганську область,” – резюмував він.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ