АКТУАЛЬНО

Російська армія просувається до Авдіївки, створюючи страшну загрозу для ЗСУ

Незважаючи на значні втрати, російська армія домагається територіальних успіхів під Авдіївкою, що створює серйозну загрозу для українських захисників міста. Про це повідомляє Financial Times, аналізуючи ситуацію на цьому сегменті фронту.

“Досягнення Росії були скромними за останні два тижні і обійшлися з великими втратами, але проблема полягає в тому, що Росія контролює фланги міста. Навіть невелике просування на один-два кілометри з флангів може ускладнити забезпечення міста”,- пояснив авторитетний військовий аналітик, старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики США, Роб Лі.

На думку іншого відомого аналітика, директора польської консалтингової компанії Rochan Consulting Конрада Музики, головною метою Росії в Авдіївці було отримання доступу до траси М-04 і відновлення руху поїздів на залізничній лінії Ясинувата-Донецьк, яку було розірвано 2014 року. Це може відкрити для Росії ще один шлях забезпечення своїх військ на півдні. Не названі офіцери з 59-ї бригади ЗСУ розповіли в коментарі The New York Times, що Україна може втратити Авдіївку через потужний вогневий тиск з боку Росії, як це сталося з Бахмутом.

“Це можливо, якщо у нас закінчаться люди і боєприпаси”,- сказав офіцер із позивним “Бардак”.

Проте серед військових, які захищають Авдіївку, багато оптимістів. Так, за словами командира з позивним “Кондор”, досягнення, яких домоглися росіяни за останні тижні, обійшлися їм дуже дорого.

“Якби тактика, яку вони використовують, була успішною, ми зараз не були б тут і не розмовляли б із вами”, – наголосив він.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ