АКТУАЛЬНО

Богдан Бенюк підтримав Ірину Фаріон та визначив російськомовних українців як ‘загарбників’

Український актор Богдан Бенюк виступив на захист мовознавиці та колишньої народної депутатки Ірини Фаріон, яка опинилася у центрі мовного скандалу. Бенюк висловив підтримку Фаріон та назвав російськомовних українців “загарбниками”.

Актор вважає, що розмовляти російською мовою в Україні “неприпустимо”, навіть на фронті. Він стверджує, що ті, хто використовують російську мову, сприяють просуванню “русскій мір” в Україні. Бенюк закликав керівників держави, працівників державних установ, керівництво армії та командирів, які складають присягу на служіння Україні українською мовою, підтримати позицію Фаріон.

“Фаріон сказала правильну річ і не побоялася це зробити під час війни,” – зазначив Бенюк. Він також вважає громадян, які спілкуються мовою ворога за кордоном, “росіянами”. Бенюк закликав суспільство переглянути ставлення до громадянства України.

Актор закликав тих, хто виросли в Україні та не розмовляє українською мовою, переосмислити своє ставлення до громадянства. “Треба замислитися тим людям, які виросли в Україні. Їм ганьба! Те, що вони захищають Україну – супер. Але вони захищають, розмовляючи мовою загарбника. Це неприпустимо,” – додав він.

Раніше Ірина Фаріон в інтерв’ю висловила незгоду з російськомовними військовослужбовцями ЗСУ, називаючи їх “росіянами” та викликала обурення в суспільстві.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ