АКТУАЛЬНО

Орбан їде до Грузії за власною ініціативою – Politico

Майбутній візит угорського прем’єра Віктора Орбана до Грузії слід розцінювати як його особисту ініціативу. Про це розповів неназваний європейський дипломат у коментарі виданню Politico.

За словами співрозмовника, поїздку угорського прем’єра в Грузію слід розуміти тільки як «чергову сольну спробу Орбана», і, будучи головою Ради, явно не виступає від імені Європейського Союзу перед зовнішнім світом.

“Якби в ході поїздки Орбан говорив би, що представляє ЄС, це було б самозванством і нахабною брехнею,” — зазначив дипломат.

Натомість речник угорського уряду Золтан Ковач запевнив, що візит був організований на прохання Грузії. Орбана супроводжуватимуть міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, міністр економіки Мартон Надь і міністр фінансів Міхалі Варга.

Цей візит викликав обговорення щодо ролі Орбана на міжнародній арені, особливо у контексті його взаємин із Грузією та ЄС. Позиція Угорщини в питаннях європейської політики продовжує залишатися предметом уваги і аналізу з боку європейських дипломатів і політичних оглядачів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ